Українські сири можуть зникнути з прилавків: із чим це пов'язано.


За прогнозами, до кінця 2025 року українські виробники сирів можуть припинити свою діяльність через зростання імпорту іноземної продукції. Заяву на цю тему зробив виконавчий директор Спілки молочних підприємств Арсен Дідур. Він попередив, що якщо імпорт захопить 80% внутрішнього ринку, великі виробники будуть змушені припинити свою роботу.
"Якщо до кінця 2025 року імпорт захопить 80% внутрішнього ринку, українські виробники не витримають і зупиняться. Ніхто не буде працювати собі у збиток. Це стосується великих виробників", - заявив Дідур.
Наразі в Україні є близько 20-30 великих і середніх сирних підприємств, які створюють основу сирного виробництва. В цій галузі працює близько 200 тисяч осіб, включаючи фермерів, виробників, логістичних фахівців та продавців.
"Якщо ситуація не зміниться, то частка імпортних твердих сирів продовжить зростати, і Україна втратить свою власну сирну промисловість. Це призведе до скорочення фермерських господарств і зменшення кількості корів", - попередила директорка з маркетингу бренду "Комо".
У той же час, дрібні виробники будуть постраждати менше завдяки стабільному попиту на локальних ринках, - додав Дідур.
Зараз українці також цікавляться змінами цін на молочні продукти.
Читайте також
- Мінцифри запустило флагманський проект у сфері штучного інтелекту
- Один документ замість десяти: Україна перейшла на митні правила ЄС
- ПриватБанк запустив унікальний сервіс для ОСББ: як отримати "Теплі кредити"
- Водіїв почали штрафувати через колеса на авто: кого можуть позбавити прав
- Ашан, Метро та Варус опублікували нові ціни на сало та курятину: як змінилася вартість
- Дощі з грозами та +35 на термометрі: синоптик Діденко попередила про погодні примхи